W sobotę, 30 maja szkołę z Trzebosi w kolbuszowskim skansenie wypełnią aromaty kuchni regionalnej. Uczestniczy warsztatów kulinarnych będą gotować prawdziwe pyszności pod okiem pani Janiny Olszowy.
Zupa z warzyw strączkowych, duszona cielęcina z groszkiem, rolada z masą fasolową i suszonymi żurawinami – takie smakowitości ze specjałami kuchni tradycyjnej powstaną w ramach kolejnej edycji warsztatów kulinarnych. Ponieważ motywem przewodnim będą groch i rośliny strączkowe, nieocenione źródło zdrowia, dużym wyzwaniem dla organizatorów było przygotowanie propozycji deserów.
Warsztaty odbędą się godzinach 11.00-14.00 w szkole z Trzebosi na terenie skansenu. Poprowadzi je pani Janina Olszowy, znana specjalistka kuchni regionalnej. Koszt udziału: 25 zł/ osoba. Zapisy pod numerem telefonu: 17 277 12 96, lub mailowo na adres:
sekretariat@muzeumkolbuszowa.pl