Z początkiem lipca 2014 r. w rzeszowskiej Plazie oficjalnie otwarta została nowa restauracja KUK NUK. Jest to wyjątkowa propozycja dla osób chcących spróbować polskiej kuchni fusion w najlepszym wydaniu. Restauracja ma prawie 300 mkw i znajduje się na parterze centrum.
W nowym lokalu amatorzy dobrej kuchni znajdą zaskakujące połączenia smaków oraz zawsze świeże i wysokiej jakości produkty. Na autorskie menu szefa kuchni składają się tradycyjne potrawy polskiej kuchni, przygotowane zgodnie z najnowszymi trendami.
Jak tłumaczy Magdalena Delmaczyńska z restauracji KUK NUK, ma to być miejsce pełne pasji, dobrego stylu a przede wszystkim wspaniałego i niepowtarzalnego smaku. – Stąd też nasza nazwa. KUK (ang. cook), bo gotować, NUK (ang. nook), bo zakątek, zaułek. Z tego połączenia powstał KUK NUK. Chcemy, aby nasz lokal był miejscem, w którym można odpocząć po zakupach i spotkać się w gronie znajomych przy dobrym obiedzie czy kolacji – tłumaczy Magdalena Delmaczyńska. Dodaje, że gości restauracji z pewnością zaskoczy menu.
– Proponujemy np. śledzia marynowanego w burakach na chlebie pieczonym na liściu kapusty, udko z kaczki sous-vide z pudrem truflowym, lanymi kluskami i rabarbarem czy deser w postaci musu z koziego sera, podawany z lodami z buraka. Szef kuchni stawia na produkty regionalne, stąd też w karcie można znaleźć m.in. schab faszerowany kiszką pilzneńską oraz carpaccio z gęsi biłgorajskiej z podkarpackim olejem rzepakowym – opisuje Magdalena Delmaczyńska.
KUK NUK otwarta jest od niedzieli do czwartku w godzinach od 10:00 do 22:00. W piątki i soboty od 10:00 aż do 24:00. Szczegółowe informacje na temat restauracji można znaleźć na stronie
www.facebook.com/kuknuk.rzeszow.