Reklama

Lifestyle

Wielkanocne smaki świata

Aneta Gieroń
Dodano: 08.04.2014
11785_Jas_Wedrowniczek_1
Share
Udostępnij
Jak smakują polskie przysmaki z wielkanocnego stołu, wiemy wszyscy, ale jakie smakołyki przy okazji Wielkiej Nocy trafiają na stoły Szkotów,  Chorwatów, albo Brazylijczyków, już niekoniecznie. W hotelu i restauracji „Jaś Wędrowniczek” w Rymanowie w najbliższą niedzielę ( 13 kwietnia) od godz. 13 do 17 będzie okazja smakować wielkanocnej kuchni z różnych stron świata z Wielkanocnego Brunch Buffetu.
 
Gościu kusić będzie m.in. polski barszcz chrzanowy, szkocka zupa marchewkowa z kolendrą, chorwacka Pasticada  i włoska zupa Minestra di Pasqa,  nie zabraknie też tradycyjnych mazurków i rosyjskich bab wielkanocnych.
 
– To będzie nasze piąte spotkanie z kuchnią i smakami świata – mówi Justyna Szepieniec, współwłaścicielka hotelu i restauracji „Jaś Wędrowniczek”. – Trzykrotnie organizowaliśmy degustację bożonarodzeniowych potraw spod różnych szerokości geograficznych, w tym roku po raz drugi serwujemy przysmaki wielkanocne. To efekt naszych prywatnych pasji podróżniczych, ale i dużego zainteresowania osób z Podkarpacia smakami i zapachami diametralnie różnymi od polskich.
 
Osoby, które wybiorą się na Brunch Buffet w Rymanowie, płacąc 65 zł za osobę dorosłą i 30 zł dziecko, bez ograniczeń będą mogli smakować wielkanocnych potraw z różnych stron świata.
Share
Udostępnij
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

Nasi partnerzy