Największy konkurent burgera, uwielbiany nie tylko przez Meksykanów, najskuteczniejszy sposób na atrakcyjne danie to Tortilla! Jej popularność nieustannie się zwiększa. Sięgają po nią tak samo chętnie dbające o linię kobiety, jak i mężczyźni szukający zbilansowanej diety. Nie oprą się jej nawet najmłodsi, którym zaserwować ją możemy z dodatkiem ulubionego dżemu lub owocami. Jak przygotować tę słynną tortillę? Jak serwować ją na wynos? Jakie opakowanie na tortille wybrać – https://hollypowder.pl/produkty/opakowanie-na-tortille/? Zachęcamy do krótkiej lektury, a potem: Buen trabajos, compañeros!
Meksykańska tortilla, która zdobyła świat
Pochodzący z Meksyku kukurydziany placek jest znany (i uwielbiany) na całym świecie. To przekąska, którą można serwować na wiele sposobów. Przygotowuje się ją szybko i prosto. Świetnie się sprawdza jako ciepły posiłek, gdy złapie nagły głód. Wygodna do zjedzenia w trakcie drogi czy w pracy jako lunch. Chętnie wybierana jako danie na wynos. Wystarczy prosty przepis na wrapa, praktyczne opakowanie na tortillę i można wzbogacić menu o jedno z najpopularniejszych street foodowych dań.
Wrap z kurczakiem? Pysznie i zdrowo!
Tortilla może być bardzo sycąca, wystarczy zadbać o odpowiedni dobór składników. Jak zatem skomponować wrapa, by był jednocześnie pożywny i smaczny? Świetnym rozwiązaniem jest wykorzystanie mięsa drobiowego. Strips czyli kawałek kurczaka w złotej, chrupiącej panierce, w otoczeniu świeżych warzyw, z dodatkiem aromatycznego sosu i zawinięty w kukurydziany placek – to nie tylko pyszna, ale dobrze zbilansowana przekąska.
Prosty przepis na wrapa
Co będzie Ci potrzebne do przygotowania tej pysznie zawiniętej przekąski? Tortilla pszenna, (pełnoziarnista, pomidorowa…smaków i rodzajów nie ma końca!), strips, świeże warzywa, keczup, majonez i opakowanie na wrapy. Które warzywa pasują najbardziej? Zdecydowanie sałata lodowa, pomidor, ogórek czy nawet świeże zioła. Nadają daniu chrupkości i aromatu . Komponują się zarówno ze względu na smak, jak i kolorystykę. Dzięki takiemu połączeniu danie wygląda kolorowo i atrakcyjnie. I smakuje wyśmienicie.
Jak zrobić wrapa? Wystarczy na podgrzaną tortillę wyłożyć wszystkie składniki, dodać ulubiony sos, zawinąć i włożyć do grilla do momentu, aż placek stanie się lekko chrupiący i pojawią się na nim delikatnie brązowe paseczki. Gotowe!
Tortilla – pomysły, które zasmakują
Tortillę można przygotować na wiele sposobów. Wystarczy wykorzystać inny rodzaj placka – np. tortillę ziołową albo z suszonymi pomidorami, by uzyskać zupełnie inny – smakowo, jak i wizualnie, efekt. Do wrapa pasuje praktycznie każdy rodzaj sosów. Zaserwujesz w niej tradycyjne burrito, ale z powodzeniem możesz zawinąć w ten kukurydziany placek także łososia, ser, a nawet frytki! Tortilla daje mnóstwo możliwości – można serwować ją zarówno na ciepło, jak i na zimno, w formie zwiniętego rulonu lub jako złożoną w trójkąt quesadillę. I zawsze pysznie smakuje.
Na wynos: Tortilla – opakowanie, którego potrzebujesz
Najwygodniej serwować tortillę w opakowaniu, które zabezpieczy ją przed utratą ciepła i zapewni, że będziesz mógł ją wygodnie zjeść. Opakowanie na wrapy powinno być zatem praktyczne i odporne na uszkodzenia. Oraz ekologiczne! Decydując, które opakowania na tortille wybrać, warto wziąć ten czynnik pod uwagę. Jednorazowe opakowanie może być bezpieczne dla środowiska. Szukajmy i wdrażajmy takie właśnie rozwiązania.
Tekturowe opakowania na wrapy – ekologicznie i atrakcyjnie
Opakowania papierowe wykonane ze sztywnej, solidnej tektury są z pewnością mniej obciążające dla planety niż plastik czy folia aluminiowa, której w punktach gastronomicznych używa się zdecydowanie zbyt dużo. Opakowania papierowe to świetna alternatywa. Zwłaszcza, że mają także inne, dodatkowe atuty. Choćby na przykład estetyka.
Jak zatem powinna być serwowana tortilla? Opakowanie to także ozdoba, dlatego warto wybierać te, które estetycznie się prezentują. Kolorowe pudełka, z przyciągającym wzrok nadrukiem, w kolorystyce pobudzającej apetyt i dobrze komponującej się z jedzeniem – to strzał w dziesiątkę.
Opakowania na tortille ze zrywką
Tekturowe opakowania jednorazowe dedykowane do serwowania tortilli to gwarancja wygodnego serwowania. Które opakowanie na tortille najlepiej się sprawdza? Zdecydowanie to, które posiada specjalną zrywkę, umożliwiającą łatwe zjedzenie wrapa prosto z opakowania. Zamawiający na wynos tortillę z pewnością docenią to udogodnienie. Zjedzenie jej zapakowanej w taki sposób nie stanowi żadnego kłopotu, jest bardzo komfortowe.
Serwuj tortillę w swoim lokalu
Wzbogacenie menu o pyszną tortillę jest niezwykle proste i daje wiele możliwości. To danie, które na pewno spotka się z zainteresowaniem gości Twojego lokalu. Serwując tortillę na wynos zadbaj o wygodne i praktyczne opakowanie. Dzięki temu sprawdzi się jako drugie śniadanie do pracy, jako przekąska, którą można zabrać na wynos, by zjeść ją po drodze, w biegu na kolejne spotkanie lub gdy złapie nas głód na spacerze.