Region Podkarpacki szczyci się szczególnymi walorami przyrodniczymi i kulturalnymi pozostawiając w tle potencjał produkcyjny jakim dysponuje oraz szeroki wachlarz możliwości inwestycyjnych. Zapominamy o rodzimych produktach, które będąc przedmiotem dumy produkujących je firm winny być jednocześnie nieodłącznym elementem wizerunku całego Podkarpacia.
Celem Programu jest wyłonienie i wypromowanie produktów spożywczych wytworzonych przez przedsiębiorstwa mające swe zakłady na Podkarpaciu. Program ma promować i pomagać w wyborze konsumentom tych produktów, które ze względu na swoją wysoką jakość, unikalne walory smakowe i zapachowe, reprezentują nieprzeciętny poziom, godny do naśladowania oraz spełniają wymagania jakości handlowej. Program jest adresowany do wszystkich producentów żywności działających na terenie województwa podkarpackiego.
Program ma za zadanie wypromować produkty, które ze względu na swoje unikalne walory będą wizytówką naszego regionu.
Otrzymany Certyfikat jest wyróżnieniem dla artykułów spożywczych i ich producentów, a jednocześnie informacją dla konsumentów, że towary ze znakiem "Smaczne bo Podkarpackie" spełniają wszystkie wymagania najwyższej jakości handlowej, sanitarnej i zdrowotnej potwierdzone rekomendacjami Wojewódzkiej Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej w Rzeszowie i Wojewódzkiego Inspektoratu Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych w Rzeszowie.
Certyfikat "Smaczne bo Podkarpackie" jest doskonałą wizytówką samego produktu, priorytetowym składnikiem wizerunku firmy a także sposobem na skuteczną promocję w regionie i całym kraju. Partnerem Programu jest Województwo Podkarpackie.
Więcej informacji o Programie na stronie www.smaczne.rze.pl. Nasza Redakcja jest patronem medialnym wydarzenia.
artykuł sponsorowany