Jeszcze do niedzieli, 30 kwietnia można skorzystać z akcji Restaurant Week i zjeść trzydaniowy obiad za 39 zł. Bierze w niej udział dziesięć znanych rzeszowskich lokali, w których można spróbować takich pyszności jak: somlauer morelowo-waniliowy, roladka drobiowa nadziewana zielonymi szparagami na sosie cydrowym, pierogi z pieczoną kaczką sosem borowikowo-kurkowym i rukolą czy pikantna krewetka tygrysia na krwi z czerwonego pomarańcza.
Festiwal Najlepszych Restauracji Restaurant Week odbywa się od 2014 roku. Uczestniczą w nim starannie wybrane, najlepsze i najbardziej autorskie restauracje największych polskich miast, wybierane przez organizatorów, ale także z nadesłanych zgłoszeń. Każdy lokal przygotowuje specjalne menu składające się z przystawki, dania głównego i deseru.
Aby zarezerwować miejsce w lokalu i wybrać menu, wystarczy wejść na restaurantweek.pl i zarejestrować się, a następnie wybrać miejsce, dzień i godzinę, liczbę osób i trzydaniowe menu. Rezerwacja otrzymywana jest e-mailem, trzeba ją okazać w lokalu. Rezerwacja miejsc obowiązuje tylko 90 minut.
Rzeszowie w ramach Restaurant Week festiwalowy zestaw za 39 zł będzie można zjeść w: Garden (Hilton Garden Inn Rzeszów), LUKR, Oranżeria, Osteria Bellanuna, Parole, Patio, Radość, Restauracja Hotelu Ambasadorskiego, Wesele, Zen Sushi.