Syrop Cola podłączasz do urządzenia postmix, które miesza go z wodą, chłodzi, nasyca dwutlenkiem węgla. Wystarczy podstawić pod dozwonik szklankę i nacisnąć przycisk, by otrzymać idealnie schłodzony, gazowany napój o smaku coli. Wygodne? Bardzo! Ale czy opłacalne? Sprawdź, czy serwowanie napojów na bazie syropów gastronomicznych jest dochodowym rozwiązaniem.
Syrop do Coli – wydajność i oszczędność
Napój przygotowany na bazie syropu gastronomicznego jest bardzo wydajny i znacznie tańszy od gotowego napoju w butelce czy puszce. Z 5 litrowego kartonu syropu HMDrinks o smaku Coli przygotujesz aż 37 i pół litra napoju. To dokładnie tyle, ile mieści się w 75 półlitrowych butelkach Coli! Jeden karton zamiast 75 butelek napoju – to robi wrażenie. A jeśli jeszcze policzysz, o ile mniej kosztuje Cię litr napoju z syropu od gotowego, to sam dojdziesz do wniosku, że syrop o smaku Coli https://hmdrinks.pl/koncentraty-syropy/coca-cola-dla-gastronomii/ po prostu się opłaca.
Koncentrat Coli i popularna Dolewka
Za przygotowany z koncentratu napój zapłacisz mniej niż za ten gotowy, serwowany w butelce i puszce. Ale to nie jedyny zysk, który generuje korzystanie z syropów gastronomicznych i urządzenia postmix. Dystrybutor daje możliwość wprowadzenia Dolewki – a ta zwiększa zyski ze sprzedaży napojów i całych zestawów. Jak to działa?
Dolewka – najchętniej wybierana promocja
Dolewka to promocja, która polega na tym, że klient płaci za napój raz, a może uzupełnić kubeczek napojem z maszyny wielokrotnie. Klienci uwielbiają Dolewkę. Daje im możliwość spróbowania różnych smaków, sprawia, że czują się swobodnie i daje poczucie zyskania czegoś "za darmo".
Klient zdecydowanie chętniej sięgnie po zestaw dań powiększony o Dolewkę. Dzięki temu zwiększy się sprzedaż nie tylko napojów, ale także dań. Koncentrat Cola pozwoli Ci zatem nie tylko zaoszczędzić miejsce w magazynie i lodówce, ale także zwiększyć dochód ze sprzedaży.
Syrop gastronomiczny – sposób na poprawę obsługi
Dyspenser do napojów to system samoobsługowy. Serwując napoje na bazie syropów gastronomicznych z dystrybutora, nie poświęcasz czasu na przyniesienie napoju z lodówki, otwarcie butelki, przelanie napoju do szklanki i podanie jej zamawiającemu. To wszystko robi za Ciebie maszyna. A ty… możesz już obsłużyć następną osobę.
Syropy gastronomiczne to także porządek za barem
… i w magazynie. Korzystając z dyspensera i koncentratów gastronomicznych możesz zapomnieć o załadowanym butelkami magazynie, lodówce i barze. Koniec z ogromną ilością śmieci. Jeśli zamiast plastikowych kubeczków, będziesz proponował Dolewkę w szklance, którą potem umyjesz i wykorzystasz po raz kolejny – znacznie ograniczysz ilość odpadów z tworzyw sztucznych. Bycie eko jest topie – a Ty będziesz mógł się pochwalić stosowaniem proekologicznych rozwiązań. Twoi klienci na pewno to docenią.
Oszczędzasz czas, miejsce, pieniądze
Cola z dyspensera, przygotowana na bazie koncentratu świetnie smakuje i doskonale orzeźwia. To znany i lubiany smak w nowej odsłonie. Klienci Twojego lokalu z pewnością po niego sięgną. Zwłaszcza, gdy będzie serwowany w atrakcyjnej formie Dolewki.
Korzystanie z dystrybutora i przygotowywanie napojów z syropu to także korzyść dla Ciebie i Twojego lokalu. To rozwiązanie zwiększa zyski, ułatwia pracę, rozwiązuje problem bałaganu za barem i braku miejsca w magazynie. Ogranicza ilość śmieci i sprawia, że wpisujesz się w eko-trendy. To zdecydowanie opłacalne rozwiązanie, które warto wypróbować.