Aby obiad nie wystygł i goście mogli zjeść ciepłe dania – to zmartwienie niejednych gospodarzy. Podawanie zup w zwykłych wazach, a mięs na tradycyjnych półmiskach, zawsze wiąże się z ryzykiem, że potrawy wystygną zanim trafią na talerze. Dlatego warto zaopatrzyć się w naczynia z podgrzewaczami.
Przy okazji uroczystego obiadu czy świątecznej kolacji zawsze pojawia się problem, w jaki sposób utrzymać odpowiednią temperaturę przygotowanych dań. Nie jest to wcale takie proste, jeśli chce się uniknąć ciągłego odgrzewania potraw, przez które wysychają i tracą smak. Ale teraz jest idealne rozwiązanie – naczynia z podgrzewaczami. To nie tylko sposób na utrzymanie ciepłoty potraw, ale też na efektowne ich podanie. Prostokątne, kwadratowe, okrągłe lub owalne – wybór kształtów jest przeogromny, mogą też być pojedyncze lub podwójne. Są też różne wersje tych naczyń. Można wybrać całe ze stali nierdzewnej lub też takie, których dolna część jest ze szkła żaroodpornego lub ceramiki. Są one bardzo wygodne, ponieważ można w nich zapiekać potrawy w piekarniku i od razu stawiać na stole, bez konieczności przekładania do innego naczynia.
Potrawy serwowane w ten sposób bardzo ciekawie prezentują się też na stole. Ustawia się je na stojaku z podgrzewaczem ze stali nierdzewnej, dzięki czemu nie tylko ciągle są ciepłe, ale też mogą być ozdobą stołu. W taki sposób można serwować nie tylko mięsa, ryby i warzywa, ale również zupy, ponieważ na rynku dostępne są także wazy z podgrzewaczami.
Naczynia z podgrzewaczami znajdziesz w sklepie HELIOS
ul. Przemysłowa 14, 35-105 Rzeszów,
tel./fax. +48 17 862-91-92, +48 17 862-88-93, +48 17 854-42-24
Godziny otwarcia: poniedziałek-piątek 8:00-17:00, sobota 8:00-13:00